Hej! 

Jag som har stamnamnet SE*Duvesjön´s heter Katri Halemark och jag hälsar dig varmt välkommen till min hemsida! Jag bor med min man och våra norska skogkatter mitt i naturen vid lilla Duvesjön ca en mil norr om Kungälv. 

Mitt stamnamn blev inregistrerat hos Fife 2017-06-22 och den 2 april 2020 erhöll jag tillstånd från Länsstyrelsen att enligt 6 kap.4 paragrafen i djurskyddslagen hålla 12 katter över 12 månader, föda upp fyra kullar per år samt sälja kattungar från egen kull.

Jag är sedan tidigare Sverak diplomerad uppfödare och vintern 2022 gick jag utbildningen Uppfödarettan med godkänt resultat på efterföljande kunskapstest.
Mitt mål för 2023 var att bli Certifierad uppfödare, vilket jag också blev 231212!

Min dröm och önskan var att bygga upp ett eget familjärt katteri där varje katt ses och uppskattas som en enskild individ och älskad familjemedlem. Våra katters hälsa och välbefinnande kommer alltid att vara prio ett för mig. Därför är det för mig en självklarhet att endast ta kull på friska och sunda katter. 
Det var under år 2012-2013 som jag och min man började prata om att skaffa en katt. Jag började googla om olika kattraser och jag var inne på jag vet inte hur många hemsidor. Jag fastnade för den norska skogkatten. En rejäl katt som under århundraden formats av naturen. Jag ville lära mig mer om denna fantastiska kattras och jag ville vara med och bevara den.

Jag måste ju berätta hela sanningen.. Jag förälskade mig särskilt i EN norsk skogkatt, Timotej´s Bacchus. Jag tog kontakt med hans ägare Susanne Mårtensson som har SE*Prana´s uppfödning av norsk skogkatt.
" -Jag vill ha en katt som Bacchus," sa jag till Susanne,  en svart silver tigré Bacchus-pojke och jag kan vänta". Det fick jag göra också..
Men den 7/11 2014 föddes han äntligen,
Prana´s Guraka eller Rasmus som han fick heta härhemma. Jag visste från det att jag såg honom första gången att jag var totalt såld!

Det finns massor att lära och läsa om norsk skogkatt. Jag tänker att jag skriver inte av massa fakta utan lägger upp en länk till både Sverak, Skogkattslingan och till kattklubben SVISS som jag är medlem i. Du hittar länkarna högst upp till höger under fliken "länkar & bilder". På Sveraks hemsida finns allt som är värt att veta om rasstandard, hälsoprogram, avel, utställningar mm. 

Varmt välkommen att bläddra vidare och vid intresse också ta kontakt!

Vänligen
Katri Halemark
Duvesjön 306
442 92 Romelanda

mobiltel: 0706-512157

e-post: khalemark@hotmail.com

SE*Duvesjön's Pendragon
Best of the Best
i Danmark 231021
Stort tack till hans matte Anette
som ställer ut "Lotus" så fint!