Om du som jag fastnat för den norska skogkatten och om du noga har övervägt ditt beslut att skaffa en katt så är du välkommen att höra av dig till mig. Jag säljer ingen kattunge på telefon eller via mail, men det är absolut ett bra sätt att ta en första kontakt. Från det att kattungarna är 5-6 veckor gamla tar vi emot besök och jag vill gärna att du kommer och hälsar på oss i Duvesjön. Det är viktigt för mig dels att kattungen kommer till ett kärleksfullt hem, dels att du är nöjd med val av kattunge och uppfödare.

En kattunge från mig kostar 10 000 kr (2023) inom Sverige. När du har besökt oss kan du boka en kattunge för 2500 kr. Denna handpenning återbetalas inte om du skulle ångra dig. Däremot om det vid veterinärbesiktningen skulle komma fram att det är något fel på kattungen då återbetalas självklart handpenningen.
Resterande 7500 kr betalar du när du hämtar din kattunge.

Kattungarna flyttar tidigast när de är 14 (2023) veckor gamla. De är då chipmärkta, vaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva, registrerade i Sverak med stamtavla, veterinärbesiktigade med max sju dagar gammalt intyg, försäkrade mot dolda fel hos Agria, rumsrena och vana vid kloklippning samt pälsvård.

Mina förväntningar på dig som kattungeköpare är att du älskar katten och tar väl hand om den. Du måste försäkra den, vaccinera den regelbundet samt ta den till veterinär om den skadas eller blir sjuk. Jag ser allra helst att katten förblir en innekatt, med om möjligt tillgång till en kattgård och/eller promenader i koppel.
Sen har jag en önskan om att då och då få en hälsning ifrån dig och få höra hur det går, gärna med ett foto på katten. Detta för att jag vill följa och se hur kattungarna utvecklas.