Har du precis som jag fastnat för den fantastiska norska skogkatten? Har du noga övervägt och tänkt över ditt beslut att skaffa katt? Då är du varmt välkommen att kontakta mig!

Att skaffa en ny familjemedlem, för det är vad det är, är ett långt åtagande och ansvar. När kattungarna är fem-sex veckor så tar vi emot kattungebesökare. Det är viktigt för mig att varje kattunge kommer till rätt hem. Lika viktigt är det för mig att du som kattungeköpare också känner ett förtroende för mig som uppfödare. Jag blir väldigt glad om du någon gång under året vill skicka en bild till mig på kattungen, så jag får se hur den utvecklas.

Jag har också förväntningar på dig som kattungeköpare. Jag vill att du älskar katten och sköter om den på bästa sätt. Jag vill att du försäkrar katten. Jag vill att du tar den till veterinär om den blir sjuk eller skadas. Jag vill att du fortsätter att vaccinera den varje år. Om du inte ska använda katten i avel, så mår den bäst av att bli kastrerad. Om du skulle vilja använda katten i avel, para då endast med renrasiga norska skogkatter med stamtavla.

En kattunge från min uppfödning kostar 10 000 kr (2024) inom Sverige. När du har besökt oss kan du boka en kattunge för 2500 kr. Denna bokningsavgift återbetalas inte om du skulle ångra dig. Bokningsavgiften återbetalas endast om det vid veterinärbesiktningen uppdagas vara något fel på kattungen. Resterande köpsumma betalas när du hämtar hem kattungen. 

När kattungen flyttar hem till dig är den

- minst fjorton veckor gammal
- stambokförd med stamtavla i Sverak
- chipmärkt
- vaccinerad mot kattpest och kattsnuva två gånger
- avmaskad
- veterinärbesiktigad med intyg som är max sju dagar gammalt
- van vid vanligt familjeliv till vardags
- van vid hantering som t.ex. kloklipp och pälsvård
- rumsren

Omplacering
Ibland kan det hända av olika anledningar att en vuxen katt skulle må bättre av att få ett nytt hem och familj. Samtidigt kan det finnas personer som längtar efter det sällskap som en katt kan vara och ge, men kanske är det egentligen inte en kattunge man tänkt sig utan en vuxen katt. Jag har två vuxna katter som jag tror hade kommit mera till sin rätt om de hade fått komma till ett nytt hem. Det är Duvesjön's Mercy och Prana's Certina.
Se bilder och läs om dom båda under fliken Våra katter.